1) Excel Error

Scenario:

Whenever User try to open a document, the following error message pops up.

Solution:

As the message mentions, you are facing this issue since the name of the file is too long. Note that this is independent of the EPC Application and is limited to the Microsoft Excel Application. Excel has a character limitation of 218 (Including name, extension and folder names),Find below the options to resolve this issue.

  • Rename the file so that it has a shorter name (I see you have done this already. Please, is it should compile to the 218 character rule.
  • Rename one or more folders which contains this file so they have a shorter name.
  • Move the file to another location where in the name is shorter.

2) Issue with Graph Display on EPC Portal

Scenario:

I cannot see Graph view and whenever I click the error message pops up

Solution:

In this case please first check the version of java on your machine the Minimal required version of Java for EPC is 1.8.21 or anything upwards of that version will do.
The only exception to that is Java 9 is not supported.

Note: If Java is installed and still you are unable to launch the modeler there is a possibility of You are not launching the modeler using JNLP * Please clean or rename your itc folder (you can find your itc folder e.g C:\Users\username\itc * If you have antivirus on your machine please disable it and lunch the modeler again

3) Issue With lunching the Modeler

Senario:

I cannot Lunch the Modeler, when I click to open the Modeler the message pops up.

Solution:

  1. Check the version of java on your machine
    1. The Minimal required version of Java for EPC is 1.8.21 or anything upwards.
    2. However, *Java 9 is not supported”

If Java is installed and still you are unable to launch the modeler there is a possibility that you are not launching the modeler using JNLP

  1. Clean or rename your itc folder
    1. you can find your itc folder in the following location: C:\Users\[your username]\itc

If you have antivirus on your machine please disable it and lunch the modeler again

4) Issue with an Environment

Scenario:

Why can I not see my environment?

Solution:

  • A proxy on your corporate network. The EPC Modeler doesn’t support proxy. Please ask your IT responsible to create a proxy bypass (to allow the full TCP stack, not just HTTP) for the EPC Server address.
  • An antivirus on your PC that has a traffic inspection module (like a proxy) that blocks the Modeler communication to EPC Server. Please ask your IT to create a trust rule in your antivirus to allow the Modeler connection to EPC server using the full stack TCP protocol on port 80 (or the same as used in the URL from which the launch.jnlp file was downloaded).

Note: Please look into the server where EPC is installed (if you have access), find the directory “EPC_Package”, find the file called “install.properties”, the parameter called “Web Inbound Address” will give you the port number.

Note: The port number is 80 for the Modeler and 443 for the webapp.

5) Issue with License Error

Scenario:

I cannot login the page,the message pops up

Solution:

In this case please contact your administrator or ITC to be able to install a new license.

6) Issue with Lunching Modeler

Scenario:

I received error “you have exceed the number of allowed concurrent users”

Solution:

This error indicates that all the Modeler licenses are currently taken by other authentication sessions. The modeler licenses may not be released if the Modeler application crashed after a network failure or was closed as a process. In this case, login to EPC Web Admin portal (or ask your EPC Administrator if you don’t have access) and close all the Modeler sessions that were open for long time and no EPC users are known to use them at this moment.
In webapp go to system admin and clean all sessions and lunch the modeler again.

7) Processmap which was not checked in is missing

Scenario:

I created a process and shut down the EPC Modeler without checking it in. Now, the process seems to be missing now I need this process has to be recovered.

Solution:

I have to rename the ITC folder. I have to find the old ITC folder, rename it back to the current one and try launching the EPC Modeler.

8) IPL Hyperlinks not showing on the Process

Scenario:

I’m putting in Inter-process Links (IPL) and the links are appearing in the IPL tab, but they are not showing the hyperlink on the process. If I publish it, I can see the hyperlink on the web, but not in the modeler.

Solution:

I have to rename the ITC folder. I have to find the old ITC folder, rename it back to the current one and try launching the EPC Modeler.

9) Change the password for the EPC User

Scenario:

How can i change my EPC Password

Solution:

  • Login to the EPC Web portal with your User ID.
  • Click on the ‘My Account’ link on the left-top.
  • Now, again click on ‘My User Info’
  • Here, you can change your password
  • After changing the password, click on ‘OK’.

10) User login fields are frozen

Scenario:

I not able to login to the EPC Application. Whenever I try to do so, the User credentials field in the EPC login page is frozen.

Solution:

I can click on the ‘Change User’ and then start entering the User credentials

I can disable the SSO feature from the administrator portal once and for all with this procedure.

  • Login to the EPC Web portal with an User who has Administrator privileges ( I can use your ID)
  • Click on the ‘Admin’ link on the right-top side of the EPC Home page.
  • In the section ‘Security’, click on ‘Manage SSO Configuration’
  • Check out the box ‘Enable Single Sign On for EPC Web’
  • Click on ‘Apply’.

11) The password of the AD user who is used foe EPC-AD synchronization has expired

Scenario:

The password of the AD User who is being used by EPC Application to communicate with the Active Directory has expired.

Solution:

  • Backed up the existing application
  • Uninstalled the current application
  • Changed the AD User password
  • Re-installed the application

12) There is no data in the EPC Webportal

Scenario:

The EPC Application is empty. I login to the EPC Web portal, there is nothing to see

Solution:

All Users did not have view privileges on the Environment in portal. Hence, set it up and now all Users who login to the environment are able to view the processes.

13) Inquiries regarding the EPC Approval Cycle

Scenario:

When a parent process is under approval cycle and its child process is edited, will the approver of the Parent process receive a notification?

Solution:

NO – Suppose, there is a parent process which is under approval; It has a child process which is modified and published – The parent process’ approver will not receive a notification. The User is free to make any changes to the sub process without having to disturb the parent process’ approver. The child process, once is modified can be published too.

14) Approval Cycles

Scenario:

Is it possible to setup different approval cycles for parent and child processes

Solution:

YES – Different types of approval cycles involving different approvers can be built for parent and child processes. Since the child processes do not inherit the approval characteristics, different approval cycles can be built for each process.

14) Inquiries regarding Document

Scenario:

Should the updated document be published or should also the concerned process be published too whenever the document is updated.

Solution:

It is enough if the document alone is published if it is being accessed from the document module

15) Trusted sites

Scenario:

how to add our portal URL to trusted sites?

Solution:

Please do the following for IE browser :

  • Tools/Internet Options/Security/Trusted Sites/Sites/
  • Add your URL to trusted sites and uncheck “Require Server Verification”

16) Search Index

Scenario:

How to create search index?

Solution:

  • Navigate to Environment Admin page
  • Navigate to Search Tab
  • You will be navigated to the Search page
  • To create the Index, select the icon
  • After the index has been created, select the refresh icon
  • Once the refresh, the status of the upload will be reflected within the “Status” and “Loaded Items” column

17) Change process reference Default

Scenario:

How can i change the default selected type of process references

Solution:

  • login to web portal as a user with system admin privileges
  • navigate to Modeler tab and change the default seting

18) User Creation and access

Scenario:

how can i create user and how user access to EPC web app?

Solution:

There are 2 types of Users in the EPC Application:

  • System Generated Users:

These Users are automatically created in the EPC Application due to the application’s integration with the Active Directory. These Users are managed from the Active Directory. Hence, managing these Users is not possible in the EPC Administrative portal. You will have to do this from your Active Directory.

  • Manually Created Users:

These are Users who are manually created by the EPC Application. These Users do not have any contact with the Active Directory. Only these Users can be managed from the EPC Administrative Portal.
For an User to have login permission, the following two conditions should be met.

  1. User should have login permission for the EPC Modeler or Portal.
  2. User should have login permission on the specific Environment.

Find below the procedure to do so

  • Login to the EPC Webapp with an User who has Administrator privileges.
  • Click on the 3 dots on the top-right and select ‘System Admin’.
  • Now, click on the tab ‘Users’.
  • From the ‘List of Users’, search and locate the concerned User.
  • First, click on the ‘Edit’ button (A pencil shaped icon corresponding to the User on the right corner).
  • Check if the ‘Access to the Modeler’ or ‘Access to the Portal’ check box is checked in.
  • If not, please check it in.
  • Then, come back to the ‘List of Users’ .
  • Again, click on the ‘Environment’ button (A globe shaped icon corresponding to the User on the right corner).
  • Check if the Environment which the User is trying to access is listed with the correct permissions.
  • If not, on the ‘Select an Environment’ field, start typing the relevant Environment’s name.
  • When the actual environment is listed, select it and add it.
  • Then, provide the relevant permission (Allow access).

Approve/Reject Button

Scenario:

One of our process modeler did not get approve or reject button for an improvement request to a document. How can we close such IR that do not have approve or reject button ?

Solution:

After the Improvement Request is created by an EPC user, users involved, including the accountable user, will receive a notification about the new IR.
Only users with the “Accountable” responsibility can approve Improvement Requests

Need more help with this?
Visit the Support Portal

Thanks for your feedback.